Hazırlama Süresi : 25-30 dakika
Pişirme Süresi : 1- 1.30 saat
Kaç Kişilik : 4-6 kişiliktir
Ayva reçeli için öncelikle ayvalarımızı soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. Çekirdeklerini saklıyoruz atmıyoruz.
Küp küp doğradığımız ayvaları bir kase yardımıyla ölçüp pişirme tenceremize alıyoruz. (Kase ile ölçmemizin sebebi kaç kase çıkarsa o kadar kase şeker koyacağımız)
Bütün ayvalarımızı ölçüp koyduktan sonra kaç kase geldiyse o kadar kase şeker koyuyoruz üzerine ve bir gece sabaha kadar bekletiyoruz.
Bir gece bekleyen ayvalarımızı ocağımıza alıyoruz.
Üzerine 2 su bardağı su koyuyoruz. Ayırdığımız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbente sarıp ağzını bağlayıp reçelimizin içine atıyoruz (çekirdekleri içine atmamızın sebebi kıvam ve renk vermesi) ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık 2 saat kadar ara ara tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz.
Ayva reçelimiz hazır.
Afiyet olsun.
Püf noktaları;
Gece sabaha kadar bekletirsek ayvalarımız sulanacak ve ekstra su katmaya gerek kalmayacaktır.
Çekirdekler renk ve kıvam için çok önemli. Eğer kırmızıya yakın bir renk elde etmek istiyorsanız çekirdekleri içine atmayı unutmayın.
Çekirdekleri tülbent yardımı ile atın çıkarmada zorluk çekmeyin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çilekli Pasta Tarifiadmin
Çilekli dondurma tarifierhanbağırtlak
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Lezzetli tarif sitesinde yayımlanan her içerik sitemize ait olup izin almadan ve kaynak gösterilmeden paylaşılamaz. Lezzetli Tarif bir Topuzlar Media İştirakidir. Çerez Politikası, Gizlilik Politikası
Tüm Hakları Saklıdır - 2024