(1 tepsi için)
(su bardağımın ölçüsü 200ml)
Kek hamuru:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker (200g)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı krema (200ml)
- 2 su bardağı un (300g)
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması:
- 2 su bardağı krema (400ml)
- Varsa krema sertleştirici
- 500g labne yada mascarpone (almanyada quark kullanın)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 kg çilek
Üzeri için:
Pasta jölesi
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Bugün sizlere çok kolay bir çilekli pasta tarifimiz var. şimdi çilekli lezzetlerin tam zamanı. Kek hamuruna yağ girmiyor, kremanın yağı yetiyor.
- Kek hamuru için şekerleri & yumurtaları 3dk kadar mikserle çırpın.
- Ardından kremayı ekleyip biraz daha çırpın.
- En son unu & kabartma tozunu ilave edip biraz devam çırpın.
- Hamuru fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derece alt üst ayarda yaklaşık 18-20dk kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
- Kreması için kremayı çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Soğumuş olan kekin üzerine yayın.
- Çilekleri ikiye bölüp üzerine dağıtın.
- Pasta jölesini paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine gezdirin.
- Jölesi soğuduktan sonra en az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Afiyet olsun!!!.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Twitter (X)
Instagram
Facebook