Lezzetli Tarifler'e hoş geldiniz

En Güzel Yemek Tarifleri

MasterChef Somloi Galuska Tarifi Nasıl Yapılır?

Ana Sayfa » Tatlılar » MasterChef Somloi Galuska Tarifi Nasıl Yapılır?
MasterChef Somloi Galuska Tarifi Nasıl Yapılır?

0 Kişinin Defterine Ekli

79 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Somloi galuska, Macaristan mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Yumuşacık sünger keki, lezzetli kreması ve enfes sosuyla adeta bir lezzet şöleni sunar. MasterChef’te de yer alan bu tatlı, izleyiciler tarafından da büyük ilgi gördü.

Somloi galuska tarifi:

Malzemeler:

Pandispanya için:

  • 8 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı kakao tozu (kakaolu pandispanya için)
  • 1/2 su bardağı ceviz (cevizli pandispanya için)

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 500 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sos için:

  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Süsleme için:

  • Ceviz
  • Kuru üzüm
  • Kayısı reçeli

Hazırlanışı:

Pandispanya:

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
  3. Unu ve vanilyayı ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın.
  4. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın.
  5. Yumurta aklarını azar azar pandispanya hamuruna ekleyip söndürmeden karıştırın.
  6. Hamuru üç eşit parçaya bölün.
  7. Bir parçaya kakao tozu, diğerine ceviz ekleyip karıştırın.
  8. Pandispanya hamurlarını yağlanmış kek kalıplarına dökün ve 20-25 dakika pişirin.
  9. Pandispanyalar soğuduktan sonra dilimleyin.

Krema:

  1. Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Yumurta sarılarını ve unu ayrı bir kapta pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  3. Kaynayan süte azar azar yumurta sarılı karışımı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  4. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sos:

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Krem şantiyi sütle çırpın.
  3. Eritilmiş çikolatayı krem şantiye ekleyip karıştırın.

Somlói Galuska:

  1. Bir servis tabağına pandispanya dilimleri yerleştirin.
  2. Üzerine krema dökün ve ceviz, kuru üzüm ve kayısı reçeli serpin.
  3. Kalan pandispanya ve krema ile katmanları tekrarlayın.
  4. En son sosu gezdirin ve ceviz ile süsleyin.
  5. Somlói Galuskayı buzdolabında soğutup servis edin.

Püf Noktaları:

  • Pandispanya hamurunu söndürmemeye dikkat edin.
  • Kremayı pişirirken sürekli karıştırın.
  • Sosu çok sıcak dökmeyin, pandispanyalar yumuşayabilir.

Afiyet olsun!

Not: Bu tarif MasterChef’te kullanılan tariften uyarlanmıştır.

Somloi galuskanın nerenin:

Somloi galuska, Macaristan mutfağına ait bir tatlıdır. 19. yüzyılda Budapeşte’de bir pasta ustası tarafından icat edildiği söylenmektedir. Tatlının adı, Macaristan’ın Somló bölgesindeki bir şatodan gelmektedir.

Somloi galuska neden popüler:

Somloi galuska, lezzetli ve doyurucu bir tatlı olması nedeniyle oldukça popülerdir. Farklı kek katmanları, krema ve sosuyla zengin bir tat deneyimi sunar. Ayrıca, hazırlaması da oldukça kolaydır.

Somloi galuska nerede bulunur:

Somloi galuska, Macaristan’da birçok kafe ve restoranda bulunabilir. Türkiye’de ise bazı özel pastanelerde ve gurme marketlerde bulabilirsiniz

Sosyal Medya Hesaplarımız

Twitter (X)

Instagram

Facebook

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Çilekli dondurma tarifi

Çilekli dondurma tarifierhanbağırtlak

03Kolay Tiramisu Tarifi

Kolay Tiramisu TarifiTuğba Yıldız

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

SAYFALAR

KATEGORİLER

Lezzetli tarif sitesinde yayımlanan her içerik sitemize ait olup izin almadan ve kaynak gösterilmeden paylaşılamaz. Lezzetli Tarif bir Topuzlar Media İştirakidir. Çerez Politikası, Gizlilik Politikası

Tüm Hakları Saklıdır - 2024
Web sitemizde size mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Reddet
Privacy Policy