Lezzetli Tarifler'e hoş geldiniz

En Güzel Yemek Tarifleri

Pastane poğaçası tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifleri » Pastane poğaçası tarifi
Pastane poğaçası tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

45 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 180 derecelik fırında 25 dakika

Kaç Kişilik : 4-6

Pastane poğaçası tarifi ile Evde yapılan poğaçanın lezzetine doyum olmaz ama pastane poğaçası da bir başka olur. Biz de dedik ki pastane poğaçasını evde yapalım, bu iki güzelliği tek bir tarifte toplayalım. Herkesin bayılacağı, zor bayatlayan bu poğaçaların tarifi hemen aşağıda…

pastane poğaçası tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram erimiş tereyağı

İçi için

  • Peynir
  • Zeytin ezmesi

Pastane poğaçası tarifi Nasıl yapılır?

2 su bardağı unu derin bir kaba boşaltın. Yumurta, maya, süt, su, tuz ve şekeri katıp yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Hamur kıvamını bulunca kabarmasını beklemeden unladığınız tezgahın üzerine alıp, 4 parçaya bölün. İlk bezeyi un serperek 20-30 santimetre çapında açın. Kenara alıp üzerine erimiş yağdan sürün. İkinci parçayı da açıp, yağlanmış olan parçanın üzerine koyun ve ona da aynı işlemi uygulayın. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekleyin. Beklemeden rulo yapılırsa yağlar dışarı sızar.

Hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Diğer iki beze için de aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları 10-15 dakika sonra çıkarıp 3-4 santimetre eninde dilimleyin. Her parçayı elinizde dıştan içe doğru bükerek tekrar beze haline getirin. Yaptığınız bezeleri elinizle tezgaha bastırarak genişletip, içine istediğiniz malzemeyi koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, yarım saat ılık bir yerde mayalandırın.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Twitter (X)

Instagram

Facebook

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Tavuk köftesi tarifi

Tavuk köftesi tarifiZeynep Arslan

03Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası tarifiTuğba Yıldız

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

SAYFALAR

KATEGORİLER

Lezzetli tarif sitesinde yayımlanan her içerik sitemize ait olup izin almadan ve kaynak gösterilmeden paylaşılamaz. Lezzetli Tarif bir Topuzlar Media İştirakidir. Çerez Politikası, Gizlilik Politikası

Tüm Hakları Saklıdır - 2024
Web sitemizde size mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Reddet
Privacy Policy