Hazırlama Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 180 C 15-20 dakika
– 1 su bardağı pudra şekeri
– 250 gram oda sıcaklığında yumuşak margarin
– 1 çay bardağı sıvı yağ
– 2 su bardağı nişasta
– Yarım su bardağı un
– Üzerine serpmek için 1 çay bardağı pudra şekeri
– 1 paket vanilya
1.Aşama: Büyük bir kasede, şeker, sıvı yağ ve margarini iyice karıştırın. Ardından nişastayı ekleyip yoğurun. Son olarak vanilya ve unu yavaşça ekleyerek homojen ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
2.Aşama: Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Elde ettiğiniz yuvarlak topları hafifçe düzleştirerek, yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla yerleştirin.
3.Aşama: Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, kurabiyeler hafifçe sararıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz, kurabiyeler kahverengi bir renk alabilir.
4.Aşama: Fırından çıkarın ve tamamen soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Pratik ve kolay un kurabiyesi püf noktası: Un kurabiyesi hamurunu yoğurduktan sonra bir süre dolapta dinlendirmeniz önemlidir. Hamurunuzun şekil alması ve kıvamını bulması için dolapta bekletme işlemi önemli bir adımdır.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Lezzetli tarif sitesinde yayımlanan her içerik sitemize ait olup izin almadan ve kaynak gösterilmeden paylaşılamaz. Lezzetli Tarif bir Topuzlar Media İştirakidir. Çerez Politikası, Gizlilik Politikası
Tüm Hakları Saklıdır - 2024